Spravodajstvo

Pakistanské bezpečnostné sily zabili siedmich ozbrojencov z Afganistanu

Pakistanské bezpečnostné sily dnes zabili siedmich ozbrojencov v odľahlej oblasti pri severozápadnej hranici, kadiaľ sa pokúšali do krajiny preniknúť zo susedného Afganistanu. Informovala o tom pakistanská armáda, ktorú citovala agentúra AP.

Armáda vo vyhlásení uviedla, že prítomnosť ozbrojencov bola zistená neďaleko pohraničného mesta Ghulám Chán v severozápadnej provincii Chajbar Pachtunchvá.

Pakistan dlhodobo nalieha na Afganistan, aby zabezpečil účinnú ochranu hraníc, a obviňuje Kábul, že zatvára oči pred bojovníkmi operujúcimi v blízkosti hraníc, čo afganské úrady popierajú.

V Pakistane vzrástlo násilie, z ktorého je väčšinou obviňovaný pakistanský Taliban známy ako Tehríke Taliban Pakistan. Ide o samostatnú skupinu, ktorá je spojencom afganského Talibanu, ktorý sa v Afganistane chopil moci v auguste 2021. Mnoho lídrov a bojovníkov TTP odvtedy našlo v Afganistane útočisko.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144891-pakistanske-bezpecnostne-sily-zabili-siedmich-ozbrojencov-z-afganistanu.

Back to top button