Spravodajstvo

Predsedníčkou ruského najvyššieho súdu sa stala spolužiačka Putina. Rozhodnutie prijali jednohlasne

Predsedníčkou najvyššieho súdu Ruska sa stala spolužiačka prezidenta Vladimíra Putina, upozornil portál Meduza. Irinu Podnosovovú, ktorá absolvovala právnickú fakultu v Leningrade v rovnakom roku ako Putin, dnes zvolila do funkcie horná komora ruského parlamentu.

Rozhodnutie o vymenovaní Podnosovovej prijali dnes senátori jednohlasne. Nikto iný ako táto sedemdesiatročná sudkyňa sa o post neuchádzal. Funkcia sa uvoľnila po smrti Vjačeslava Lebedeva, ktorý v nej pôsobil od roku 1991.

image

Napätie na Blízkom východe môže mať katastrofálne následky, varuje Putin. Dúfa, že Izrael nepodnikne odvetu

Podnosovová v minulosti podľa Meduzy stála včele Leningradského oblastného súdu a Druhého odvolacieho súdu so všeobecnou pôsobnosťou v Petrohrade. V roku 2020 sa stala zástupkyňou predsedu ruského najvyššieho súdu. Denník Kommersant vtedy uviedol, že Podnosovová je v súdnictve považovaná za vplyvného človeka “vzhľadom na to, že všetci vedia, kto za ňou stojí”.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144805-predsednickou-ruskeho-najvyssieho-sudu-sa-stala-spoluziacka-putina-rozhodnutie-prijali-jednohlasne.

Back to top button