Spravodajstvo

Na hory sa vracajú zimné podmienky, nižšie budú rizikom nočné teploty

V utorok sa začalo avizované obdobie teplotne podnormálneho počasia, s častými, avšak nevýraznými zrážkami, od stredných polôh snehovými.

Na horách je nutné počítať s návratom do zimných podmienok a novou snehovou pokrývkou. V nižších polohách bude najväčším rizikom najmä pokles nočnej teploty vzduchu pod nula stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti.

“V týchto chvíľach na mnohých miestach naďalej prší. S výrazným ochladením súčasne pozorujeme pokles nulovej izotermy a hranice sneženia, aktuálne sa vyskytuje už v stredných polohách nad cca 1100 až 1200 metrov nad morom,” zhodnotili meteorológovia.

Na vodných tokoch eviduje SHMÚ mierny vzostup až vzostup. V priebehu dňa, najmä podvečer predpokladá ubúdanie zrážok. Najmä na menších tokoch je predpoklad prechodného vzostupu vodných hladín.

“Zároveň nepredpokladáme dosiahnutie stupňov povodňovej aktivity. V druhej polovici dňa očakávame prechod do poklesu,” načrtli odborníci.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144553-na-hory-sa-vracaju-zimne-podmienky-nizsie-budu-rizikom-nocne-teploty.

Back to top button