Spravodajstvo

Najdrahšie obedy majú v Trnavskom a najlacnejšie v Trenčianskom kraji

Najdrahšie obedy majú v Trnavskom kraji, kde sa priemerná suma jedného obeda v prvom štvrťroku tohto roka vyšplhala až na 9,60 eura. Najlacnejšie obedy mali naopak v Trenčianskom kraji, kde zákazníci zaplatili v priemere 7,69 eura. V utorok o tom informoval poskytovateľ stravných lístkov a stravovacích kariet, spoločnosť Edenred.

Druhé najvyššie ceny mali v priemere v Košickom kraji, kde cena obeda dosiahla 9,07 eura a tretí je Banskobystrický kraj s 8,88 eurami. Nasledujú Žilinský kraj (8,52 eura), Nitriansky (8,30 eura), Bratislavský (8,23 eura) a predposledný Prešovský kraj, kde zákazníci zaplatili v priemere 8,20 eura.

Za uplynulý rok najviac za obedy v priemere zaplatili v Košickom kraji, kde došlo k zvýšeniu platieb o 17 percent. V medziročnom porovnaní je na tom najlepšie Prešovský kraj, kde stúpli ceny obedov iba o 2,5 percenta. Z pohľadu jednotlivých mesiacov minulého roka bol najdrahším december v Trnavskom kraji, kde bola priemerná suma obeda 10,80 eura.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144598-najdrahsie-obedy-maju-v-trnavskom-a-najlacnejsie-v-trencianskom-kraji.

Back to top button