Bratislavský samosprávny kraj

Strašidelný zámok 2024: Láska, zrada, šialenstvo, smrť a skaza…

Neutíchajúca túžba po moci a uznaní núti krutého veľmoža k zúfalým činom. Zachráni ho láska, alebo sa stane jeho prekliatím?

Spiritus Mortis je hororový príbeh o milostnom trojuholníku, ktorý prinesie skazu šľachtickému rodu v historických kulisách Bojnického zámku.

Audiovizuálna hororovo-romantická show je zakomponovaná do prehliadky zámku. Autori využívajú motívy z lokálnych legiend a vďaka ich nápadnej podobnosti s poviedkami Edgara Allana Poea sa rozhodli tieto svety prepájať. Vzniká tak dielo s unikátnou estetikou a so silným, emóciami nabitým príbehom. 

Na hradných nádvoriach, v komnatách či zámockom parku sa odohrá desivý príbeh o láske a zrade, vernosti a krutosti, moci a jej strate. 

„Sústredíme sa na emócie, atmosféru, prežitok a fantáziu,“ hovorí o pripravovanom projekte režisér Peter Serge Butko. „Využívame prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej. A k tomu nám skvelo poslúžia priestory hradu a nádvorí.“ 

Peter Serge Butko je režisér a producent pôsobiaci na medzinárodnej scéne. Pochádza z Prievidze a do regiónu sa v kreatívnom projekte vracia po 30 rokoch. Spolupracoval s množstvom významných osobností českej i slovenskej kultúrnej scény v oblasti divadla, hudby, televízie i filmu. Jeho posledným počinom na slovenskej scéne bol celovečerný hraný film Vitaj doma, brate!

Spiritus Mortis prináša SNM-Múzeum Bojnice v rámci podujatia Strašidelný zámok. Prehliadky sa budú konať od 25. apríla do 28. apríla a následne od 4. mája do 8. mája 2024

Vstupenky odporúčame zakúpiť si v predpredaji.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://bratislavskykraj.sk/strasidelny-zamok-2024-laska-zrada-sialenstvo-smrt-a-skaza/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=strasidelny-zamok-2024-laska-zrada-sialenstvo-smrt-a-skaza.

Back to top button