Bratislavský samosprávny kraj

Úspešný mobilný odber krvi na Strednej zdravotníckej škole na Záhradníckej ulici: Spoločná snaha pomohla získať 12 litrov krvi

Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej ulici v Bratislave sa 10. apríla 2024 stala dejiskom život zachraňujúcej iniciatívy – mobilného odberu krvi. Tento deň sa niesol v duchu solidarity a spolupráce, pričom sa podarilo pritiahnuť 61 záujemcov, vrátane žiakov, učiteľov a ich rodinných príslušníkov, z ktorých 28 nakoniec darovalo krv. Celkovým výsledkom bolo získanie približne 12 litrov krvi, ktoré môžu potenciálne pomôcť až 81 pacientom.

Významný bol aj príspevok študentov z okolitých škôl. Gymnázium Metodova a Stredná priemyselná škola dopravná na Kvačalovej ulici preukázali svoju občiansku zodpovednosť tým, že vyslali 13, respektíve 11 svojich študentov na odber. Kvôli vysokému počtu potenciálnych darcov boli títo žiaci presmerovaní do Národného transfúzneho servisu (NTS) v Ružinove, aby sa predišlo preťaženiu mobilného odberového tímu.

Tento mobilný odber krvi nebol len o zbieraní cenného materiálu, ktorý môže zachrániť životy; bol aj o vzdelávaní mladých ľudí o dôležitosti darovania krvi a o posilňovaní spoločenskej zodpovednosti medzi študentmi. Udalosť zároveň poukázala na dôležitú úlohu vzdelávacích inštitúcií v podpore a organizácii spoločensky prospešných aktivít.

Celkovo sa iniciatívy zúčastnilo 85 darcov, čo svedčí o silnom duchu spolupatričnosti a ochoty pomáhať, ktorý prevláda medzi študentami a pedagogickým zborom škôl zapojených do projektu. Tento úspech je prísľubom, že podobné akcie budú naďalej formovať mladú generáciu nielen ako zdravotníckych odborníkov, ale aj ako zodpovedných občanov ochotných podať pomocnú ruku v núdzi.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://bratislavskykraj.sk/uspesny-mobilny-odber-krvi-na-strednej-zdravotnickej-skole-na-zahradnickej-ulici-spolocna-snaha-pomohla-ziskat-12-litrov-krvi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=uspesny-mobilny-odber-krvi-na-strednej-zdravotnickej-skole-na-zahradnickej-ulici-spolocna-snaha-pomohla-ziskat-12-litrov-krvi.

Back to top button