Trenčín

Susedská prechádzka vo vnútrobloku na Juhu už čoskoro

ilustrácia Juh - vnútroblok M.Bela

Zapojte sa do participatívneho plánovania a staňte sa spolutvorcom budúcej podoby vnútrobloku na ulici Mateja Bela pri Kultúrnom centre Aktivity. Inštitút participácie pozýva najbližšiu stredu, 24. apríla 2024, na poznávaciu susedskú prechádzku.

Mesto Trenčín plánuje obnoviť vnútroblok M. Bela a jeho obyvatelia majú možnosť stať sa súčasťou spoločného plánovania. Myšlienky a nápady zo stretnutia budú súčasťou správy pre architektov.

„Milí obyvatelia a návštevníci vnútrobloku M. Bela pri KC Aktivity, srdečne vás pozývame na prvé stretnutie k plánovanej revitalizácii. Stretnutie sa uskutoční v stredu 24. apríla od 17.00 hodiny. Stretneme sa za Kultúrnym centrom Aktivity – pri detskom ihrisku (amfiteáter).

Pripravíme priestor pre nápady a okrem toho sa vydáme na spoločnú prechádzku. Počas prechádzky si na krátkych zastaveniach priblížime jednotlivé časti vnútrobloku, jeho problémy a potenciál. Po prechádzke budeme diskutovať v amfiteátri od 18.30 hodiny. V prípade nepriaznivého počasia sa stretneme v KC Aktivity v spoločenskej miestnosti na prízemí,“ pozýva na susedskú prechádzku Kristína Milová z Inštitútu participácie Trenčín.

Plagát Juh - vnútroblok M.Bela

Čo môžete na susedskej prechádzke očakávať?

  • povieme si, ako vyzerá proces participácie,
  • ukážeme si konkrétne časti vnútrobloku, ktoré máte radi a ktoré vám prekážajú,
  • dozvieme sa zaujímavosti o okolí,
  • k dispozícii bude aj detský kútik.

Prechádzka je vhodná aj pre rodiny s deťmi, seniorov a osoby so zníženou mobilitou. Počas prechádzky prejdeme 500 metrov a prekonáme 6 výškových metrov. Prechádzka neobsahuje schody. Budeme sa pohybovať pomalým tempom ako skupina.

plán prechádzky

Účelom prechádzky je porozprávať sa o aktuálnom fungovaní a využívaní verejného priestoru a tiež o tom, ako ho v budúcnosti využívať lepšie a efektívnejšie. Vstup je voľný. Tešíme sa na stretnutie s vami.

Podujatie organizuje mesto Trenčín a Inštitút participácie v  spolupráci s  Európskym hlavným mestom kultúry Trenčín 2026.

Viac o Inštitúte participácie Trenčín si môžete prečítať na www.trencin.sk alebo nás kontaktovať na mailovej adrese ipt@trencin.sk

Automaticky prebrané zo zdroja: https://trencin.sk/aktuality/susedska-prechadzka-vo-vnutrobloku-na-juhu-uz-coskoro/.

Back to top button