Spravodajstvo

Námestník bieloruského ministra zahraničných vecí pricestoval do KĽDR

Námestník bieloruského ministra zahraničných vecí Javhen Šestakov pricestoval v stredu do severokórejského Pchjongjangu, uviedli severokórejské štátne média. TASR o tom informuje podľa agentúry Jonhap.

Šestakovov príchod do metropoly KĽDR hlásila severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA. Podrobnosti však neuviedla. Severná Kórea sa v tomto období usiluje prehĺbiť svoje vzťahy s Ruskom a návšteva bieloruského predstaviteľa by mohla mať za cieľ spevniť väzby medzi týmito tromi krajinami, konštatuje Jonhap.

Bielorusko je najbližším spojencom Ruska a dlhodobo podporuje inváziu Ruska na Ukrajinu. Severná Kórea údajne dodala Rusku zbrane na použitie vo vojne na Ukrajine a Moskva jej poskytuje pomoc v oblasti zbrojného programu.

Lukašenko vlani v septembri počas stretnutia s Putinom navrhol trojstrannú spoluprácu medzi Moskvou, Minskom a Pchjongjangom, pripomína Jonhap.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144737-namestnik-bieloruskeho-ministra-zahranicnych-veci-pricestoval-do-kldr.

Back to top button