Futbal

Stanislav Koch po Čani: Ide o to, kto je efektívny

K dispozícii nebol Yaro Harbar ani Tibor Starinský, a keďže Patrik Gregra mal trest za päť žltých kariet, tréner Koch zložil zostavu takto:

Pohoryliak – Lajčák, Kačír, Ewerton, Šomšák – Novák (C), Kristan – Pirhala, Hazrolli, Joarlyson – Bavoľár.
(Náhradníci: Bartko – Ondrejka, Pilát, Vida, Rušin.)

Počas prvých minút sa hral vyrovnaný futbal, ale my sme si pozvoľna budovali hernú prevahu. Nedokázali sme ju však pretaviť na vážnejšie príležitosti, ktorých mali domáci, naopak, dosť. Najskôr sa Novotný pokúsil o lob, ale loptu nenatesnal do brány. Následne nás podržal bravúrnymi zákrokmi Yurii Pohoryliak, ktorý zlikvidoval nebezpečné zakončenia Palencsára i Kučeru. My sme sa do náznaku šance dostali až v závere prvého dejstva, no center na Bavoľára domáca defenzíva pokryla.

Po prestávke sme už definitívne získali hru pod kontrolu a svedomito brániaca Čaňa s podporou neúnavne fandiaceho fanklubu hrozila iba z protiútokov, ktoré však boli nesmierne nebezpečné. Keď dostal prienikovú prihrávku Novotný, Pohoryliak jeho pokus vytesnil aspoň na žrď. Novotný sa mohol presadiť opäť, keď sa  spolu s Majerníkom vyrútili vpred, dostal výbornú prihrávku, no nás opäť podržal vynikajúci Pohoryliak. Z našej strany sa Kristan pokúšal o strely z diaľky, ktoré však nenachádzali cieľ. Najnebezpečnejšiu šancu Kežmarku mal Ewerton, ktorý priamo z rohu zakrútil loptu na bránu, ale Binda sa nedal nachytať. Keď už všetko nasvedčovalo tomu, že gól neuvidíme, striedajúci Pilát v 87. minúte založil útok v strede poľa. Kristan potiahol loptu hlbšie na súperovu polovicu, posunul ju na pravé krídlo, kde nabiehal Peter Lajčák, ktorý trafil presne k vzdialenejšej žrdi a zabezpečil Kežmarku víťazstvo.

21.kolo Majstrovstva regiónu IV. liga Východ:
FK Čaňa – 1.MFK Kežmarok 0:1 (0:0). Gól: Lajčák.

RADOSLAV SERVILA, tréner FK Čaňa: „Chceli sme byť pred domácim publikom aktívnejší, ale moji zverenci sa nedokázali presadiť v strede poľa. Viazla nám súhra a nevedeli sme si vytvoriť súvislejšiu medzihru s ofenzívnejším prejavom. Stretnutie bolo teda viac réžii Kežmarku. Hostia mali častejšie loptu na kopačkách, dokázali lepšie organizovať hru. My sme si síce vytvorili gólové príležitosti, ale nedokázali sme ich zúročiť. Výsledok hovorí jasne. Ak nedáš gól, nemôžeš vyhrať. My sme jeden dostali, prehrali sme domáci zápas, čo je pre nás smutné a trochu aj bolestivé.“

STANISLAV KOCH, tréner 1.MFK Kežmarok: „Predpokladal som, že to bude náročný duel. Čaňa je bojovné mužstvo. Dostali sa aj do nejakých tutoviek, ktoré však Yurii vychytal. Hernú prevahu sme mali síce my, ale dlho bez gólového efektu. Málo sme využívali krídelné priestory a tlačili sme to cez stred ihriska. Súper prehusťoval vlastnú polovicu a čakal na štandardnú situáciu, pretože Majerník je v nich nepríjemný a vie vyhrávať hlavičkové súboje. Maťo Kačír ho však zvládol ubrániť. Športové šťastie sa však nakoniec priklonilo na našu stranu a Peťo Lajčák rozhodol. On poctivo trénuje, ale nemohol sa herne presadiť, takže, dúfam, že ten gól mu pomôže. Futbal je zaujímavý v tom, že nikdy neviete, ako sa to môže skončiť. Prídu momenty na jednej i druhej strane, ale ide o to, kto je efektívny.“

Košická Lokomotíva, Poprad i Medzev svoje duely opäť zvládli, takže Kežmarok už bez tlaku môže dohrávať nováčikovskú sezónu. Vždy však chceme zvíťaziť a tešiť našich priaznivcov kvalitným futbalom. Anglický týždeň nás síce stál množstvo fyzických síl, ale vydretý triumf v Čani nám určite tie psychické. Pozitívnu vlnu môžeme potvrdiť už v sobotu od 16.00 h na domácom ihrisku proti Sabinovu.

Príspevok <span>Stanislav</span> Koch po Čani: Ide o to, kto je efektívny je zobrazený ako prvý na 1. MFK Kežmarok.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://1mfkkezmarok.sk/stanislav-koch-po-cani-ide-o-to-kto-je-efektivny.

Back to top button